Przygotowanie masła klarowanego.

Masło klarowane

Ma sugerowane jest to jeden z części używanych produktów kuchni. Cieszycie on tak dużym zainteresowaniem ze względu na jego delikatność, a także sposób w jaki podkreśla smak wielu potraw. Jest to produkt zdrowy, który posiada niższą ilość alergenów niż tradycyjny Masło, dzięki czemu jest lepszym rozwiązaniem dla alergików. Dodatkowo możemy przechowywać go w warunkach pokojowych przez długi czas, dzięki czemu nie musimy obawiać się jego zepsucie. Ma on piękny żółty kolor i wspaniały Delikatny smak. Naprawdę warto wykorzystać go w swojej kuchni w trakcie przygotowywania ulubionych potraw. My dziś chcielibyśmy podpowiedzieć wam w jaki sposób samodzielnie wykonać Masło klarowane. Zatem jeśli zastanawiasz się nad tym Masło klarowane jak zrobić to nasz post jest dla ciebie.

Samodzielne przygotowanie masła klarowanego

Przygotowanie ma sponsorowanego nie wymaga od nas dużej ilości pracy. Po pierwsze musimy przygotować jedną ,200 gramową kostkę masła. Powstanie z niej około 180 ml masła klarowanego. Warto zdecydować się na wykonanie masła klarowanego z większej ilości zwykłego masła, możemy wykorzystać między innymi cztery do pięciu Kostek. Dzięki temu stworzymy sobie zapas tego produktu, który z łatwością możemy przechowywać naszym domu. Masło wkładamy do Rondel K I podgrzewamy na małym ogniu. Czekamy do momentu gdy całkowicie się roztopi. W zależności od ilości użytego masła proces ten może trwać nawet do 2 h. Na powierzchni masła pojawi się charakterystyczna Białkowa Piana pod którą znaleźć morzem intensywnie żółtąm warstwę płynnego tłuszczu. Masło podgrzewamy jeszcze delikatnie przez chwilę, a następnie wyłączamy źródło ciepła. Łyżką delikatnie zgarniamy Białkowo piany, a następnie zdejmujemy ją do osobnej miseczki. Czynność te powtarzamy aż do momentu uzyskania czystej powierzchni tłuszczu. Następnie bierzemy Rondelek i przelewamy oczyszczone Masło do miseczki. Czynność te wykonujemy bardzo powoli, płynne Masło powinno rację małym strumieniem, dzięki czemu zapobiegniemy dostanę się do niego części białka zlokalizowane na dnie Rondelka. Ty masz tam przerywamy nawet nie zostanie tylko i wyłącznie warstwa białka.

 

Author: gillianmckeith.pl